haberler

İŞKUR Öğrencilerine Yönelik Geri Bildirim ve İyileştirme Odaklı Değerlendirme Etkinliği

2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, dezavantajlı grupların öğrenmelerini kolaylaştırmak ve üniversiteye uyumlarını desteklemek amacıyla birimimiz tarafından İŞKUR öğrencilerimize yönelik öğrenci odaklı bir durum değerlendirme ve uyum destekleme faaliyeti gerçekleştirilmiştir.

Bu kapsamda, bölümümüzde İŞKUR öğrencisi olarak görev almaya hak kazanan öğrencilerimizle bir araya gelinmiş; üniversite ortamına uyum süreçleri, görev ve sorumluluklara ilişkin beklentileri, çalışma ortamına adaptasyonları ve öğrenme süreçlerini etkileyen unsurlar üzerine karşılıklı değerlendirmelerde bulunulmuştur. Öğrencilerin görüş ve deneyimlerini rahatlıkla paylaşabilecekleri bir ortam oluşturularak ihtiyaç ve beklentilerinin doğrudan dinlenmesi amaçlanmıştır.

Öğrencilerden alınan geri bildirimler doğrultusunda; görev dağılımının netliği, iletişim ve bilgilendirme süreçleri ile öğrenmeyi destekleyici uygulamalara yönelik iyileştirme alanları belirlenmiştir. Söz konusu değerlendirme, öğrenci geri bildirimlerinin dikkate alındığı ve sürekli iyileştirme anlayışını temel alan bir uygulama örneği niteliği taşımaktadır.

Gerçekleştirilen faaliyet ile İŞKUR öğrencilerimizin üniversite yaşamına uyumlarının desteklenmesi, öğrenme süreçlerinin kolaylaştırılması ve kendilerini sürecin aktif ve değerli bir paydaşı olarak hissetmeleri hedeflenmiştir.


14 Ocak 2026