bölüm etkinlikleri-çelik köprü yarışması

ÇELİK KÖPRÜ YARIŞMASI

16-18 Nisan 2014

Boğaziçi Üniversitesi Design&Construct 2014 Çelik Köprü Yarışması

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü tarafından her sene düzenlenen Design&Construct Uluslararası Çelik Köprü Yarışması’na bu sene bölümümüzü temsilen The Archers ve Engineers Of The Eye ekipleri katıldı.

16-18 Nisan 2014 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde düzenlenen yarışmanın ilk gününde takımların ürettikleri köprüler estetik değerlendirmeye alındı. Yarışmanın ikinci gününde ise süreli kurulum ve yükleme testleri yapıldı. Bu evrede takımlar köprülerini en kısa sürede ve en sağlam şekilde kurmaya çalıştı. Yarışmanın son gününde ise sonuçlar açıklandı.

Açıklanan sonuçlar neticesinde, bölümümüz öğrenci kulübü, KTÜ İnşaat Kulübü Başkanı Cemal Fırat KAN, Bölümümüz Öğrenci temsilcisi Mustafa KARADENİZ ve bölümümüz öğrencileri Mehmet HARPUTLUOĞLU , Erman ÇAVDAR ve Ebru KANLIKOCA’dan oluşan The Archers ekibi yarışmayı 3. Olarak tamamlayarak, bölümümüzün bu yarışmada daha önce yakaladığı başarılara bir yenisini eklediler.

Yine açıklanan sonuçlar neticesinde mansiyon ödülü olan, estetik değerlendirmede 1. Olan köprüye verilen ödülü, bölümümüz öğrencileri, Muammer Metehan YETİK, Furkan ÖMÜR, Şaban Kürşat MEMİŞ, Şahin Burak GÖKÇE ve İmhan KARASAÇ’ tan oluşan Engineers of The Eye ekibi alırken, diğer ekibimiz The Archers ise bu dalda ikinci olmuştur.

The Archers Ekibinin danışmanlığını Arş. Gör. Barbaros ATMACA yaparken, Engineers of The Eye ekibinin danışmanlığını ise Arş. Gör Ali İhsan KARAKAŞ yapmıştır.

Öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Yarışmadan Karaler:

KTÜ’nün Design&Construct Tarihi :

2009-Türkiye 1.liği

2010- Türkiye 1.liği