bölüm etkinlikleri - EERI 2015

DEPREME DAYANIKLI YAPI TASARIMI

Mart 2015

Amerikan EERI Enstitüsü 12. Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı

Yıllardır Türkiye'de yapılan tüm mesleki ve akademik yarışmalardan derecelerle dönen öğrencilerimiz bu seferde yönünü Amerika Birleşik Devletleri’ne çevirdi. Alper ULUŞAN, Hasan ARSLAN, Doruk ARAPLILI, Ülkü CAN, Dilan TAŞGİT ve Gökhan Selim ÇALIŞKAN tarafından kurulan ve danışmanlıklarını Yrd. Doç. Dr. Ayşegül DURMUŞ ve Arş. Gör. Serhat DEMİR yürüttüğü  ''North Project Team'' isimli ekip, Amerikan Deprem Araştırma Enstitüsü (Earthquake Engineering and Research Institute- EERI) tarafından 31 Mart 2015 tarihinde Amerika' da düzenlenen ''12. Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı'' (12th Seismic Design Competition) isimli yarışmanın finaline ''1773 State Tower'' adlı projeleri ile katıldılar. Dünyanın en saygın üniversitelerinin yarıştığı finalde öğrencilerimiz 39 üniversite arasından 5. olarak büyük bir başarı gösterdiler. Kendilerini tebrik eder, ekibimizi destekleyen tüm sponsorlara teşekkür ederiz.

Yarışmadan Karaler: