Kalite ve Akreditasyon Komisyonu Toplantısı

10.03.2023 tarihinde Kalite ve Akreditasyon Komisyonu toplantısı Bölüm Yönetimi, değerli komisyon üyeleri ve komisyon üyemiz olan öğrenci temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda bölümümüzün akreditasyon süreci ve iyileştirmeler hakkında bilgi verildi. Bölüm akreditasyonunun tüm öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz, mezunlarımız ve dış paydaşlarımızla yürütülecek şeffaf ve katılımcı bir süreç olduğu vurgulanarak, bölüm kalitesinin giderek artırılması ve akreditasyon sürecinin başarılmasının kolektif bir sorumluluk ve eylemle gerçekleştirileceğinin altı çizildi. Bu çerçevede öncelikle bölüm arşiv odasının oluşturulduğu ve başta sınav kağıtları olmak üzere eğitim-öğretim süreciyle ilgili tüm evrakların arşiv odasında toplanacağı belirtildi. Bölüm Misyon ve Vizyonu, Program Öğretim Çıktıları ve Program Eğitim Amaçları üzerinde kapsamlı bir değerlendirme gerçekleştirilmiştir. Toplantıda dış paydaş havuzunun oluşturulması ve genişletilmesi hususunda değerli öğretim üyelerimizin ve öğrenci temsilcimizin görüşleri alındı. Akreditasyon süreciyle birlikte Bölüm web sayfamızda yapılan tüm değişiklikler ve yeni eklemeler hakkında komisyon üyelerine kapsamlı bilgi verildi. Son olarak bölümümüz geleceğine dair işleyişin daha kaliteli ve etkili olabilmesi için genel konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Kalite süreci çerçevesinde bölümümüzün daha iyi yerlere gelebilmesi, sürekli iyileştirme perspektifi çerçevesinde Türkiye’nin en tercih edilebilir İktisat Bölümleri arasında yer alması konuları çerçevesinde tüm komisyon üyelerimiz güçlü bir irade ortaya koymaktadır. Bu amaç doğrultusunda kilitlenerek kolektif sorumluluk ve eylem bilinciyle faaliyetler devam edecektir. Katılımları ve değerli katkıları nedeniyle tüm komisyon üyelerimize teşekkür ederiz.

10 Mart 2023