Değerli Aday Öğrencilerimiz

Ekonomi ve sosyal bilimler alanlarına ilgi duyuyorsanız ve sayısal analiz becerisine sahip iseniz; Kamu ve Özel Bankalar, Finansal Kurumlar, Özel Kurum ve Kuruluşlar, Bakanlıklar, Sayıştay, Danışmanlık Ofisleri ve Üniversiteler gibi kurum ve kuruluşlarda çalışma planlarınız varsa; Uzman, Uzman Yardımcısı, Kaymakam, İdari Hakim ve Müfettiş gibi statülerde çalışmayı hedefliyorsanız SİZLERİ BÖLÜMÜMÜZE DAVET EDİYORUZ.

Niçin KTÜ İktisat Bölümü?

• Köklü geçmişi, Türkiye’de dördüncü, İstanbul ve Ankara dışında Anadolu’da kurulan ilk üniversite olan ve Araştırma Üniversitesi statüsü kazanmış, marka değeri yüksek Karadeniz Teknik Üniversite’nin bir birimi olması.
  • Havaalanı, terminal, hastane ve AVM gibi hizmet sunan birimlere/kurumlara 5-10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunması.
  • Çok geniş ve çeşitte sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerin yapılmasına imkân veren merkezi bir yerleşkede yer alması.
  • Akademik ve idari birimlerce organize edilen ve kişisel gelişime katkı sağlayan yaygın kurs ve sertifikalı eğitim programlarından yararlanma olanağının bulunması.
  • Donanımlı ve çeşitli alanlarda uzmanlaşmış güçlü akademik kadroya sahip bir Bölüm olması.
  • Çift Anadal ve Yandal programlarından yararlanma imkanının bulunması.
  • Farabi Programları kapsamında yurtiçinde yükseköğretim kurumlarında belirli dönem veya dönemler boyunca eğitim ve öğretim imkanının bulunması.
  • Ders planında, bilgi, beceri ve yetkinlik sağlayan; programa özgü, öğrencilerin ilgi alanlarına hitap edebilen teorik derslerin yanı sıra zengin bir seçmeli ders havuzunun yer alması.
  • Lisans mezuniyeti sonrasında, çeşitli alanlarda uzmanlaşmayı sağlayan yüksek lisans ve doktora programlarının yer alması.
  • Güçlü bir fiziki ve teknik alt yapıya sahip olması.
  • Bölüm mezunlarının, kamu ve özel sektörde/ulusal ve uluslararası kurumlarda çok farklı unvanlarla çalışabilecekleri geniş bir çalışma alanına sahip olması.
  • Başta KTÜ İşletme ve Ekonomi Kulübü olmak üzere, çok sayıdaki öğrenci kulübü aracılığı ile ilgi alanlarına uygun etkinliklere katılabilme imkanının bulunması.
  • Ders içi ve ders dışı sorunların hızlıca iletilebildiği, öğrenci-akademisyen-yönetim diyaloğunun sağlanmış olması.

Daha Fazla Bilgi İçin Lütfen Web Sayfamızı Ziyaret Ediniz.

Sorularınız İçin, mesai saatleri içerisinde Bölüm Başkanlığımızı Ziyaret Edebilirsiniz.

Ayrıca 0 462 377 2585/8762 nolu telefondan iletişim kurabilirsiniz.

25 Temmuz 2023