Akreditasyon ve Öğrenme Güvencesi Konulu Rehberli Çalıştay Düzenlendi.

Fakültemizde 13-14 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilen Akreditasyon ve Öğrenme Güvencesi Konulu Çalıştaya, İktisat bölümü kalite ve akreditasyon komisyonu ile katıldı. Üç oturumda gerçekleştirilen çalıştayın ilk bölümünde açılış konuşmasını gerçekleştiren rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, araştırma üniversitesi misyonuna sahip üniversitelerde eğitim-öğretim faaliyetlerinde öğrenme güvencesinin sağlanması ve eğitim ekosisteminde yer alan paydaşların beklentilerini karşılamakta yetkin mezunlar yetiştirmenin önemini vurguladı.

Bölüm komisyon üyelerimizin hazır bulunduğu yuvarlak masa düzeninde gerçekleştirilen ikinci oturumunda STAR Akreditasyonu eğitmeni, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Adem AKBIYIK rehberliğinde eğitim amaçları ve bu amaçlara ulaşmaya yönelik öğrencilere eğitim-öğretim süreçleri boyunca kazandırılması gereken öğrenim kazanımları, araştırma üniversitesi misyonuna uyum ve paydaş beklentilerini karşılama kriterlerine yönelik olarak gözden geçirilerek gerekli iyileştirme önerileri konularında atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmanın son bölümünde ise, öğrencilerin hedeflenen bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazanmaları adına ilgili program derslerinin dağılımının gerçekleştirildiği müfredat haritalama ve kazanımlara ulaşılmasına yönelik öğrenme güvencesi sistemi oluşturma konularında atölye çalışmalarına yer verildi. Çalıştay’ın ikinci gününde ise her bölümün Program Akreditasyon Komisyonu’ndan akreditasyon raporu yazmakla görevlendirilmiş akademik personellerine Doç. Dr. Adem AKBIYIK tarafından “Program Öz Değerlendirme Raporu” hazırlamaya yönelik eğitim düzenlendi.

15 Mart 2023