Ağustos

Aday Öğrenciler İçin

özgür serbest

Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; Yükseköğretim Kanunu’nun kabul edilmesinden sonra, 20 Temmuz 1982 tarihinde kısa adı TİTİA olan Trabzon İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin Fakülteye dönüştürülüp Rektörlüğe bağlanması suretiyle kurulmuştur.

Fakülte halen İktisat, İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi (İsteğe Bağlı İngilizce hazırlık), Uluslararası İlişkiler (Zorunlu İngilizce hazırlık, %30 İngilizce), Uluslararası İlişkiler (Zorunlu İngilizce hazırlık, %100 İngilizce), Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri ve Yönetim Bilişim Sistemleri olmak üzere 9 örgün öğretim, 7 de ikinci öğretim bölümü bulunmaktadır.

Yaklaşık 11000 öğrencisi ile Üniversitenin en kalabalık öğrenci kitlesine sahip olan Fakültede, 47 profesör, 13 doçent, 32 Doktor Öğretim Üyesi, 2 öğretim görevlisi ve 24 idari personel görev yapmaktadır.

Daha Geniş bilgi için Fakülte ve Bölüm sayfalarını inceleyiniz.

Sosyal medya hesaplarımız (güncel duyuru, bilgilendirme ve gerçekleştirilen etkilikler)

ktuiibfakultesi                                                                                                              ktuiibfakultesi

Fotoğraf galerisi için Tıklayınız...