KALİTE VE İÇ KONTROL
FAALİYETLER
Samsun'da Kaya Düşmesi Islah Projesini KTÜ Heyelan Uyg-Ar Hazırlıyor
KTÜ Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörlüğü’nde karayolu şevi ıslah çalışmaları devam ediyor. Samsun İli Tekkeköy İlçesi Bayraktepe Tabiat Parkı Geçişinde bulunan kaya kütlesinde meydana gelen kütle hareketi ile ilgili olarak Prof. Dr. Arzu FIRAT ERSOY, Prof. Dr. Cenap SANCAR, Prof. Dr. Hakan ERSOY ve Prof. Dr. Kerim AYDINER tarafından yürütülen çalışmada DJI Matrice 300 RTK İnsansız Hava Aracı (İHA) ve İHA üzerine entegre edilmiş olan LİDAR modülü (DJI Zenmuse L1) kullanılarak bitki örtüsü altında bulunan zeminin ve topografik yüzeyin 3 boyutlu haritalanması planlanıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı talebi doğrultusunda yürütülen çalışmada 3 boyutlu kaya düşme analizleri sonrasında ıslah çalışmalarına yönelik uygulama projesi hazırlanacak.
28 Temmuz 2023
KTÜ Heyelan UYG-AR olarak Vakfıkebir İlçesi Hürriyet Mahallesi'nde 7 Ocak 2026 tarihinde meydana gelen kütle hareketini yerinde inceledik.
04 Şubat 2026
Prof. Dr. Hakan Ersoy, ani kar erimeleri ve sıcaklık artışlarının sel ve heyelan riskini artırdığını vurgulayarak, ulusal düzeyde önlem ve resmî uyarıların önemine dikkat çekti.
23 Ocak 2026
Merkezimizin Trabzon?da kaya düşmesi riskine yönelik 3 boyutlu müdahale projesi ulusal basında yer aldı.
12 Ocak 2026
Birim personelimiz Bilgisayar İşletmeni Arzu AKTAŞ'ın doğum gününü kutladık. Nice mutlu yaşlara!
12 Ocak 2026
KTÜ Performans Yönetim Sistemi III. Uygulama Dönemi hakkında, Merkez Müdürü Prof. Dr. Arzu Fırat Ersoy tarafından personele bilgilendirme yapıldı.
09 Ocak 2026
Temmuz-Aralık 2025 Bülteni
08 Ocak 2026
KTÜ Heyelan UYG-AR ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle, Kaymaklı Mahallesinde afete maruz ilan edilen bölgede kaya düşme ıslah çalışmaları başlatıldı.
07 Ocak 2026
KTÜ Heyelan ve Deprem Uygulama Merkezi, geniş katılımla 2025 Danışma Kurulu toplantısını gerçekleştirdi; 2025 faaliyetleri ve 2026 çalışma programı sunuldu.
24 Aralık 2025
Trabzon Orman Bölge Müdürü Sn. Emin Yılmaz, Orman Mühendisliği öğrencileri ile Uzman Öğrenci Buluşmaları kapsamında buluştu.
24 Aralık 2025
AFAD Afet Araştırmalar Merkezi tarafından hazırlanan "Afet Türlerine Göre Yapısal Olmayan Risk Azaltma" kitabında "Heyelanlar" başlıklı bölüm ile yerimizi aldık.
19 Aralık 2025
Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında eğitim gerçekleştirdik.
18 Aralık 2025
Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezi, Şırnak'ta Vali ve AFAD İl Müdürü'nü ziyaret ederek Beytüşşebap ve çevresinde heyelan ve kaya düşmesi çalışmalarına başladı.
18 Aralık 2025
KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde 01-03 Aralık 2025 tarihleri arasında "Afet Bilinci: 100 Yıllık Deneyim ve Geleceğe Bakış" Sempozyumu düzenlenmiştir.
18 Aralık 2025
KTÜ Heyelan UYG-AR ile Emlak Konut A.Ş. iş birliğinde yürütülen Ihlara Vadisi Islahı AR-GE Projesi, Aksaray Valiliğinde yapılan toplantıda değerlendirildi.
18 Kasım 2025