haberler

KTÜ Heyelan UYG-AR Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Danışma Kurulu toplantısına Trabzon Valisi Sayın Aziz YILDIRIM, KTÜ Rektörü Prof.Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Halil İbrahim OKUMUŞ, Kamu Kurum Müdürleri, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü Prof.Dr.Miktad KADIOĞLU, TMMOB'ye bağlı oda başkanları, KTÜ öğretim üyeleri ve KTÜ Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri katılım sağladılar.

Danışma Kurulu toplantısında aşağıda verilen konular görüşülmüş ve kararlar alınmıştır.

KTÜ Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu toplantısı 19.12.2023 tarihinde KTÜ Rektörlüğü Senato Salonunda gerçekleştirildi. Trabzon Valisi Sayın Aziz YILDIRIM, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Kamu Kurum Müdürleri, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, İTÜ Afet Yönetimi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Miktad KADIOĞLU, TMMOB'ye bağlı oda başkanları, KTÜ öğretim üyeleri ve KTÜ Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda merkezin 2022-2023 faaliyetleri değerlendirildi. Toplantı açılışında ilk konuşmayı yapan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, bölgemizde ve özellikle ilimizde doğa kaynaklı afetlerin etkileri ve üniversitemizin bu konuda yaptığı önemli çalışmalardan bahsetti. Rektörümüzün konuşmasından sonra Trabzon Valisi Sayın Aziz YILDIRIM, yaptığı konuşmada doğa kaynaklı afetlerin etkisinin azaltılmasında kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çekti. Sayın YILDIRIM konuyla ilgili özellikle üniversite önderliğinde iş birliği projelerinin yürütülmesinin gerekliliğini vurguladı.

Protokol konuşmalarından sonra merkez müdürü Prof. Dr. Arzu FIRAT ERSOY tarafından sunulan sunumda Heyelan Uygulama ve Araştırma Merkezinin bir yıllık faaliyetleri detaylı olarak anlatıldı. Özellikle merkez bünyesinde yapılan KTÜ destekli projeler, üniversite-kamu projeleri, üniversite-sanayi projeleri ve kontratlı AR-GE projeleri hakkında bilgi verildi. Merkez tarafından başlatılan “Afet Farkındalık Seferberliği” ile ilkokullarda yüz yüze verilen eğitimler ve “Uzman-Öğrenci Buluşmaları” başlığı altında üniversite öğrencilerine verilen eğitimler anlatıldı. Ayrıca merkez ile kamu kurumları tarafından yapılan görüşmeler sonrası planlanan projelerden bahsedilen sunumda, 2023-2024 yılı için planlanan projeler açıklandı.  

Trabzon Valisi Sayın Aziz YILDIRIM tarafından yönetilen toplantıda, tüm kurumların faaliyetleri ve merkezden beklentileri tartışıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, üniversite uhdesinde ve ilgili kamu kurumlarının iş birliği ile afete maruz bölgelerle ilgili bir proje hazırlanması, bölgemizde bulunan barajların yıkılma senaryolarına yönelik simülasyona dayalı 3 boyutlu modellerin hazırlanması, Trabzon arazi kullanım planının oluşturulması ve 2024 yılı Nisan ayında konu ile ilgili bir çalıştayın yapılması kararları alındı.


19 Aralık 2023