haberler

Heyelan UYG-AR, Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı'yı Ziyaret Etti

Heyelan Uygulama Araştırma Merkezi'nin yeni yönetim kurulu üyeleri Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’yı makamında ziyaret ederek planladığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Ziyarette, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ülkede iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin en fazla yaşandığı, oluşma sıklığı bakımından heyelanların, etki alanı bakımından ise taşkınların en sık görüldüğü bölge olduğu vurgulanarak, KTÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen “Doğu Karadeniz Havzası Heyelan ve Taşkın Risk Azaltma Çalışmaları” isimli proje detayları paylaşıldı. KTÜ Heyelan Uygulama Araştırma Merkezi ve KTÜ Çevre Sorunları Uygulama Araştırma Merkezi ev sahipliğinde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, Trabzon AFAD İl Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi ve Adıyaman Üniversitesi ortaklığı ile hayata geçecek proje ile bölgede iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin en az indirgeneceği belirtildi.


Doğa kaynaklı afetlerin etkilerinin azaltılmasının ve kamu bilincinin arttırılmasının öneminin vurgulandığı ziyarette, merkez bünyesinde kamu-üniversite-sanayi iş birliği projelerin arttırılması ve özellikle Avrupa Birliği İklim Değişikliği Uyum Projelerinin üniversitemize kazandırılması gerekliliği vurgulandı.


16 Kasım 2022