hakkımızda

Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı 1982’de KTÜ Tıp Fakültesi’nin kuruluşuyla birlikte kuruldu.

Yüksek Lisans ve Doktora programları ise KTÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde 1990 yılında başlatıldı.

Anabilim Dalımızın ilk başkanı Prof. Dr. Afet SOLMAZ ÖZORAN’dır. Sonrasında bu görevi Prof. Dr. Haluk ARVAS üstlenmiştir. 2009 yılından itibaren Anabilim Dalı Başkanlığını Prof. Dr. Engin YENİLMEZ yürütmektedir.

Verilen çağdaş Histoloji ve Embriyoloji eğitiminin yanı sıra Farabi Eğitim ve Uygulama Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Embriyoloji Laboratuvarı ile Yardımcı Üreme Teknikleri alanında da hizmete katkıda bulunulmaktadır. Laboratuvarlarındaki modern alet ve cihazlarla Tıp ve Diş Hekimliği lisans öğrencileri pratik uygulamalarının, yüksek lisans, doktora ve uzmanlık öğrenci tezlerinin, klinik veya klinik olmayan araştırmaların yürütülmesi gerçekleştirilmektedir.