haberler

Tek Yürek!

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Güvenlik Şube Müdürlüğü personeli olarak afet bögesinde arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerine destek verdik.

06 Şubat'ta merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilde ciddi yıkıma neden olan deprem sonrası Üniversitemiz Sivil Savunma Arama-Kurtarma Ekibi derah toplanarak AFAD koordinasyonunda Adıyaman İline intikal etmiştir. 6'sı güvenlik görevlisi 15 kişiden oluşan KTÜ arama-kurtarma ekibimiz görev yerine varır varmaz faaliyetlerine başlayarak çok sayıda vatandaşımızın enkaz altında çıkarılmasını sağlamıştır. 1 güvenlik görevlisi arkadaşımızda STK'lar tarafından oluşturulan arama-kurtarma ekiplerine katılarak afet bölgesindeki çalışmalara dahil olmuştur. 

Görev mahallinde kalan arkadaşlarımızda Üniversitemiz tarafından AFAD koordinasyonunda yürütülen lojistik destek faaliyetlerine 7/24 katılıp hem maddi hemde fiziki katkı vermektedir.

Milletçe yaşamız olduğumuz ve tarihte benzeri görülmemiş bu afetten dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet, yaralı olarak kurtulanlara acil şifa ve bölge halkına sabır ve selamet  diliyoruz.

Bölgede arama-kurtarma  çalışmalarına katılan tüm ekiplerimize minnet ve şükranlarımızı sunarız!

 


11 Şubat 2023