tarihçe

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Resmi olarak 1973 tarihinde kurulmuş olup ilk öğrencilerini 1976-1977 döneminde Hacettepe Tıp Fakültesi bünyesinde almaya başlamıştır. Hastane ise 1980 yılında Trabzon’da Çamlık mevkiinde bulunan binada hizmet vermeye başlamış olup kampus içerisinde yapılan hastaneye 1986 yılında taşınmıştır.

KTÜ Göz Hastalıkları Anabilim Dalı, 1987 yılında Dr. Orhan Yazıcı’nın göreve başlamasıyla kurulmuştur. O dönemde yeni kurulan Anabilim Dalı kısıtlı imkanlarla hizmet vermekteydi. İlk öğretim üyesi ve kurucusu Dr. Orhan Yazıcı kısa bir süre sonra birimden ayrılmıştır. 1988 yılında Dr. Nurettin Akyol ve kısa bir süre sonrada Dr. Kubilay Çetinkaya Anabilim Dalında göreve başlamıştır. O dönemde Tıp Fakültesi şimdiki A Blok binasında 7. katta 8 yatakla ve haftada 2 gün ameliyat günüyle hizmet vermekteydi. Daha sonraki dönemlerde 1991 yılında Dr. Halil İbrahim İmamoğlu, 1994 yılında Dr. Zerrin Kapıcıoğlu, 1995 yılında Dr. Avni Murat Avunduk ve Dr. Hidayet Erdöl öğretim üyesi olarak göreve başlamışlardır. 2007 yılında Dr. Adem Türk ve 2008 yılında Dr. Mehmet Kola eğitim kadrosuna katılmışlardır. A blok binasının 2006 yılında restorasyonu sonrasında 6. katta 23 hasta yatağı ile haftada 5 gün ameliyat günü ve günde ortalama 200-250 poliklinik sayısı ile Doğu Karadeniz bölgesine hizmet vermektedir.