Fakültemiz Eski Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ergün BAYAR Vefat Etmiştir.

Fakültemizin Matematik Bölümünün kurucu hocalarından emekli Öğretim Üyemiz Prof.Dr. Ergün BAYAR 28.06.2021 tarihinde vefat etmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, başta eşi Yıldız Bayar, kızı Necef Bayar olmak üzere, ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Kendi Değerlerimizi Bilirsek

Evrensel Değerleri de Biliriz!

Ergün BAYAR, İstanbul Üniversitesi Fizik-Matematik  bölümünden 1964 yılında mezun olduktan sonra, Karadeniz Teknik Üniversitesi adına öğretim üyesi olarak yetiştirilmek üzere doktora bursuyla Almanya’ya gönderildi. 1969 yılında Hermann Boerner ve Günter Pickert danışmanlığında Giessen’de Grup Gösterim Teorisi üzerine doktora çalışmasını tamamlayarak yurda döndü. O dönem Yavuz Gündüzalp ile beraber KTÜ Matematik Bölümü’nün doktoralı iki öğretim üyesinden biri olup, 1971-1972 eğitim-öğretim yılında Matematik Lisans programının başlamasına ve bölümün bu günlere gelmesinde müstesna katkıları oldu. 23.05.1974 yılında üstlendiği bölüm başkanlığını, emekli olduğu 16.08.1997 yılına kadar kesintisiz 23 yıl sürdürdü. Amerikan Matematik Derneği tarafından da künyelenen Karadeniz Teknik Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi Dergisinin yayınlanmasında, Trabzon’un ev sahipliğinde TÜBİTAK destekli ODTÜ ve KTÜ matematik bölümlerinin işbirliği ile başarılı lisansüstü yaz okullarının yapılmasında, çeşitli sempozyumlar ve bilimsel etkinlikler düzenlenmesinde çok katkıları oldu. Kurulmasında büyük emek verdiği KTÜ matematik bölümü 50. yılında, toplamda 41 öğretim elemanı ve yarım asrı aşkın tecrübesiyle eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine devam etmektedir. Değerli hocamızı şükranla anıyoruz.

29 Haziran 2021