Ocak

Mekap Projesi

Fen Fakültesi

Trabzon Arsin OSB’de faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en büyük İş Sağlığı ve Güvenliği Ayakkabısı üreticilerinden biri olan MEKAP ile Fakültemizin İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü ile birlikte sunulan TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İş birliği projesi kabul edilmiştir.

“Giyilebilir Teknolojiler Yardımıyla Çalışanların Performanslarının Belirlenmesi ve İş Güvenliğinin Sağlanması” isimli proje, yaklaşık 400.000 TL destek almaya hak kazanmıştır. Fakültemizin, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Uğur ŞEVİK’in yürütücü, Dr. Öğr. Üyesi Tolga BERBER’in araştırmacı olarak katkı verdikleri proje ülkemizde ilk defa iş güvenliği ayakkabıları üzerine uygulanacak bir teknoloji ile gerçekleştirilecektir.

Tüm proje ekibini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.