haberler

Fen Bilimleri Enstitüsü Birim Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Fen Bilimleri Enstitüsü Birim Danışma Kurulu Toplantısı Çevrimiçi Olarak Yapıldı

Fen Bilimleri Enstitüsü Birim Danışma Kurulu’nun 01 nolu toplantısı; 15.10.2021 Cuma günü saat 10.00’da çevrimiçi olarak Enstitü Müdürü Prof. Dr. Asim KADIOĞLU’nun başkanlığında gerçekleştirilmiştir. Toplantıya  iç paydaş üyeler olan Enstitü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İsmail AYDIN ve Enstitü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Tayfun DEDE’nin yanısıra, dış paydaş üyeler olan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni SERDAR, Arsin Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hakkı YAZICI, Çolakoğlu Makina AR-GE Müdürü İbrahim Can DUMAN, Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Fulya BANKOĞLU ve KTÜ Mezunu paydaş olarak Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Prof. Dr. Hakan KARSLI katılmıştır.

 

Fen Bilimleri Enstitüsü Yönetimi ile danışma kurulunun diğer üyelerinin tanışması gerçekleştirildikten sonra, kurul üyeleri arasından Prof. Dr. Tayfun DEDE raportör üye olarak seçilmiştir.

 

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Asim KADIOĞLU; kurul üyelerine Fen Bilimleri Enstitüsü’nün dünden bugüne yönetimi, Enstitü Yönetim Kurulu’nun faaliyetleri, Enstitüye bağlı anabilim dalları, tezli ve tezsiz yüksek lisans programları, doktora programları, yabancı dilde eğitim yapılmakta olan lisansüstü programlar, YÖK 100/2000 doktora burs programı, lisansüstü programlardaki öğrenci sayıları ve bu sayıların artırılması için Enstitünün politikaları ile yabancı uyruklu öğrenciler hakkında bilgilendirme yapmıştır. Ayrıca; sanayi odaklı lisansüstü projelerin artırılması, lisansüstü eğitim politikası, enstitünün hedefleri, araştırma sonuçları ve çıktılarını yayma konularında paydaşlar ile birlikte değerlendirmeler yapılmıştır.   

  


15 Ekim 2021