Enstitümüzün İlk Lisansüstü Tezleri Sergilenmeye Başladı

Fen Bilimleri Enstitüsü giriş salonunda, lisansüstü tez arşivimizde bulunan ve Enstitümüz bünyesinde tamamlanmış ilk lisansüstü tezlerin sergilendiği bir köşe oluşturulmuştur.

Arşivde bulunan ilk yüksek lisans tezi, halen Üniversitemiz Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Necati TÜYSÜZ tarafından 1979 yılında tamamlanmış olan “Kürtün – Elmalı Baraj Yeri ve Civarının Mühendislik Jeolojisi” başlıklı yüksek lisans tezidir.

Arşivde bulunan ilk doktora tezi ise, Üniversitemiz Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Prof. Dr. Ali ÖZBİLEN tarafından 1983 yılında hazırlanmış olan “Meryemana (Sümela) Kırsal Yöresinde (Çevre Tasarımı İçin Kullanıcıya Referans Olan) Yapay-Doğal İmgelem Öğelerinin Araştırılması” başlıklı doktora tezidir.

03 Kasım 2021