haberler

Enstitümüze Bağlı Anabilim Dallarının Temsilcileri İle Toplantı Gerçekleştirildi

Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı lisansüstü programlarda ders teklifleri, ders açma - ders kapama taleplerini ve ders-seminer-sınav programlarını çevrimiçi olarak Enstitü otomasyon sistemine girmek ve ilgili Anabilim Dalında görev yapmakta olan öğretim üyeleri ve Anabilim Dalı bilgileri ile ilgili tüm güncellemeleri gerçekleştirmek için Fen Bilimleri Enstitüsü otomasyon sisteminde işlem yapma yetkisine sahip olan Anabilim Dalları Temsilcilerimiz ile 05 Kasım Cuma günü çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Enstitümüze bağlı 36 Anabilim Dalı temsilcisine, Enstitümüz SMS sistemi aracılığı ile toplantı daveti ve çevrimiçi toplantı bağlantısı gönderilmiştir. Toplantıya, Enstitü Yönetimi adına Prof. Dr. İsmail AYDIN ve Prof. Dr. Tayfun DEDE katılmıştır.

 

Bu toplantıda, Enstitümüze bağlı anabilim dalları temsilcilerimiz için tanımlanmış olan veri giriş ve kontrol panelinin daha etkin ve Akademik takvimde belirtilen sürelere uygun şekilde kullanımı ve anabilim dallarına ilişkin verilerin sürekli güncel tutularak dinamik hale getirilmesi hususunda bilgiler verilmiştir. Ayrıca, lisansüstü ders bilgi paketlerinin güncellenmesi konusunda dikkat edilmesi gerekli noktalar hatırlatılarak, anabilim dalı temsilcilerimizin bu hususta ilgili anabilim dalı başkanları ve öğretim üyeleri ile işbirliği yapması ve program öğrenme kazanımlarının bilgi paketine tanımlanmasındaki hataların önlenmesine yardımcı olması istenmiştir.

 

Oldukça verimli geçen toplantı sonunda, lisansüstü programlarımızın Enstitü ile zaman zaman yaşanan yaşadıkları sorunlar ve bunların çözüm önerileri de tartışılmıştır.

 

Toplantıya katılamayan Anabilim Dalı temsilcilerimiz için toplantının video kaydı alınmış ve bu kayıt bağlantısı SMS sistemimiz aracılığı ile tüm temsilcilere gönderilmiştir.

 

 


05 Kasım 2021