Haziran

Zorunlu Staj İşlemlerini Tamamlayamadığı İçin Mezun Durumda Olmayan Adayların Lisansüstü Programlara Başvurusu Hakkında Önemli Duyuru

Fen Bilimleri Enstitüsü

Lisansüstü programlara yerleştirilmesi gerçekleştirilen adayların Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na kesin kayıt yaptırabilmeleri için, ilanda belirtilen kayıt süresi içerisinde (25-29 Temmuz 2022) mezun durumda olmaları ve YÖKSİS veritabanında mezuniyet durumlarının işlenmiş olması gerekmektedir. Kayıt tarihinde mezun durumda olmayan (mezuniyet bilgisi YÖKSİS’e işlenmemiş olan) adayların kayıt işlemini tamamlaması mümkün değildir.

Bununla birlikte, pandemi koşulları nedeniyle zorunlu stajlarını henüz tamamlayamamış oldukları için mezun durumda olmayan adaylar, başvuru süresi içerisinde (27 Haziran 2022 – 17 Temmuz 2022) interaktif başvuru sistemi üzerinden Enstitümüzdeki lisansüstü programlara başvurularını yapabilecekler ve 20 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak olan Mülakat Sınavına katılabileceklerdir.

Başvuruların değerlendirilmesi sonucuna göre; başvurduğu lisansüstü programa yerleştirildiği ilan edilen, fakat pandemi koşulları nedeniyle zorunlu stajını tamamlayamadığı için mezun durumda olmadığından kesin kaydını yaptıramayacak durumda olan adaylar kayıt süresi içinde (25-29 Temmuz 2022)  Enstitümüze ZORUNLU STAJ YAPTIĞINI GÖSTEREN BELGESİNİ vermelidir. Aksi durumda kayıt hakkından vazgeçmiş sayılacak ve yerleştirmesi iptal edilecektir. Belirtilen tarihler arasında Staj belgeleri ile Enstitümüze başvuran öğrencilerin kayıtları 15-19 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Zorunlu staj eksiği nedeniyle kayıt hakkı saklı tutulan, ancak bu tarihe kadar (15-19 Ağustos 2022) stajlarını tamamlayıp mezun duruma gelmeyen ve kesin kayıt yaptırmayan adayların yerleştirmeleri ve kayıt hakkı iptal edilecektir.

NOT: Bu açıklama, sadece pandemi nedeniyle zorunlu stajlarını tamamlayamamış oldukları için mezun durumda olmayan öğrenciler için geçerlidir. Diğer herhangi nedenlerle kayıt tarihlerinde mezun durumda olmayan (YÖKSİS veritabanında mezun durumda görünmeyen) adaylar, herhangi bir programa yerleştirilmiş olsalar dahi yerleştirmeleri ve kayıt hakkı iptal edilir.

hit counters free