Ekim
Lisansüstü Tez Danışmanı Atanması Hakkında Önemli Duyuru !!!
Fen Bilimleri Enstitüsü
Lisansüstü Tez Danışmanı Atanması Hakkında Önemli Duyuru !!!
Lisansüstü Otomasyon Sisteminin “Danışman Atama” modülü hizmete girmiÅŸtir. Yeni sistemde;
1. KTÜ Lisansüstü EÄŸitim-ÖÄŸretim YönetmeliÄŸi’nin 8. ve 18. Maddesi uyarınca hem yüksek lisans hem de doktora programındaki öÄŸrenciler için lisansüstü tez danışmanının en geç 1. yarıyılın sonuna kadar atanması zorunludur.
2. Lisansüstü programlara yeni kayıt yaptırmış öÄŸrenciler (1. Yarıyıl öÄŸrencileri) için, sistem tarafından geçici olarak ilgili Anabilim Dalı BaÅŸkanı üzerine danışman eÅŸleÅŸtirmesi yapılacaktır.
3. En geç 1. yarıyılın sonuna kadar danışman ataması talebinde bulunmayan öÄŸrencilerin danışmanlığı ilgili Anabilim Dalı BaÅŸkanlığı üzerinden düÅŸürülecek olup, bu öÄŸrenciler yeni yarıyıl başında kesinlikle ders kaydı yapamayacaklardır. Bu nedenle, 2020-2021 Güz Yarıyılı sonuna kadar henüz danışman ataması yapılmamış tüm öÄŸrenciler için Anabilim Dalı BaÅŸkanlıkları üzerinden Danışman Öneri Formu’nun gönderilmesi zorunludur. Aksi takdirde bu öÄŸrencilerin sonraki yarıyılda ders kaydı yaptırabilmeleri mümkün olmayacaktır.
4. Bu geçiÅŸ sürecinde herhangi bir maÄŸduriyet oluÅŸmaması için, sadece bu yazılım dönemi ile sınırlı kalmak suretiyle, halihazırda herhangi bir lisansüstü danışmanı olmayan öÄŸrencilerin danışmanlıkları Enstitü MüdürlüÄŸümüz üzerine (Prof. Dr. Tayfun DEDE üzerine) alınmış olup, bu öÄŸrencilerin ders yazılımı yapmalarına müsaade edilecek ve ders yazılımları onaylanacaktır. Ders yazılım iÅŸlemi tamamlandıktan sonra danışmanlıkları yeniden boÅŸa düÅŸürülerek yarıyıl sonuna kadar kendilerine tez danışmanı bulmaları zorunlu tutulacaktır.
Tüm lisansüstü öÄŸrencilerimize önemle duyurulur...