haberler

KTÜ 2022 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri'nde İki Turuncu Bayrak ile Ödüllendirildi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen 2022 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödülleri açıklandı. KTÜ Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi, engelliler için tüm mekânlarının erişilebilir olduğunu Turuncu Bayrak Ödülü'nü kazanarak tescilledi.

"Engelsiz" kavramına değer veren Üniversitemiz, tüm engelli bireylerin eğitim sürecinde karşı karşıya kalacakları zorlukları vizyoner bir bakışla ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu hedef doğrultusunda tüm engellilerin; istediği her hizmete, istediği her yerde, bağımsız ve güvenli bir şekilde ulaşabilmesi için “Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim”  alanlarında hayatı kolay kılacak çalışmaları ve projeleri bir bir hayata geçiriyor.

"Engelsiz Üniversite" kavramını gerçekleştirmek için hazırladığı eylem planını her yıl Yükseköğretim Kurumu'na da sunan Üniversitemizin Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak adına uygulamaya koyduğu projeleri ile YÖK tarafından düzenlenen “2022 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri” kapsamında, Mekânda Erişebilirlik Ödülü'nü kazanarak iki adet "Turuncu Bayrak" sahibi oldu. Ayrıca Edebiyat Fakültesi, Mekânda Erişilebilirlik Kategorisi'nde Turuncu Bayrak Ödülü ve Eğitimde Erişilebilirlik Kategorisi'nde de Yeşil Bayrak Ödülü için aday olma hakkı elde etti.

Üniversitemiz, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı çatısı altında kurduğu Engelli Öğrenci Birimi başta olmak üzere tüm organları ile eğitim sürecinde tüm engelli öğrenciler için erişilebilirliğe önem veren çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi yöneticilerini ve personelini elde ettikleri başarıdan dolayı kutlarız.


31 Ağustos 2022