Gönüllü Akran Danışmanları Aranıyor!

Özürlü Öğrenci Birimi

ÖDES (Özürlüler Destek Programı) kapsamında yürütülen projelere ilk kez bu yıl KTÜ 'Engellere Karşı Birlikte Yürüyelim' projesiyle katılıyor. Projemiz çocuk ve gençlerin engellilik konusunda bilinç düzeylerinin ve duyarlılıklarının arttırılmasını, engellilere yönelik ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını, engelli ve engelsiz bireyler arasında sağlıklı iletişim kurulmasını, engellilere yönelik çevre düzenlemelerinin yapılmasını içermektedir.

KTÜ'de uzmanlar tarafından bir Akran Danışmanlığı Birimi oluşturularak, hem üniversitedeki engelli öğrencilere bireysel destek sağlanacak, hem de diğer üniversite öğrencilerinin farkındalıklarının arttırılmasına yönelik etkinlikler yapılarak farkındalık eğitimi verilecektir. Bu birimde gönüllü olarak çalışacak olan öğrencilere gönüllü çalışma bilinci kazandırılacak, akranlarına örnek teşkil edeceklerdir. Yapılacak olan çevre düzenlemeleri ile hem şu anda eğitim gören engelli öğrencilerin konforu sağlanacak hem de gelecek yıllarda üniversite eğitimi görmek isteyen engelli öğrenciler için teşvik edici bir ortam sağlanacaktır. Yapılacak sosyal etkinliklerle engelli ve engelsiz bireyler arasında kaynaşma sağlanacaktır. Ayrıca, ilkokul öğrencilerine engellilere yönelik farkındalığın arttırılması amacıyla seminerler, paneller, ve çeşitli sınıf içi etkinliklerden oluşan uygulamalarla farkındalıklarını arttırıcı eğitimler verilerek gelecekte bu tür bireylerle karşılaşıldığında daha olumlu bir yaklaşımda bulunmaları sağlanacaktır.

Ayrıntılı bilgi için www.engellerekarsi.com

Gönüllü Akran Danışmanları aranıyor!

'Engellere Karşı Birlikte Yürüyelim' projesi kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Akran Destek Birimleri oluşturulacaktır. Bu birimde çalışacak gönüllü öğrencilerin belirlenmesi için her öğrenciyle bireysel mülakat yapılarak proje amaçlarına ulaşmak için gerekli becerilere sahip olup olmadıkları belirlenecektir.

Seçilecek gönüllü öğrencilerin en az ikinci sınıf öğrencisi olmaları ve akademik performanslarının yüksek olması kriterlerimiz arasında olacaktır. Akranların seçimi üniversitemizde kurulacak olan Akran Danışmanlığı Birimi merkezinde yapılacaktır. Birimde görev almak üzere 20 engelsiz öğrenci seçilecektir. 20 öğrenci eğitimlerden sonra 20 engelli öğrenciyi de birime katacaktır. Seçimlerde birimin, kolay ulaşılabilir olması sebebiyle, K.T.Ü. Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı'nda kurulmasına karar verilmiştir. Gönüllü öğrenciler engelli öğrencilerin bir eğitim-öğretim dönemi boyunca akademik ve sosyal alanda danışmanlığını yapacak, ihtiyaçlarına cevap verecektir.

Gerekli olduğunda doktor, psikolog, özel eğitim, barınma, sosyal kulüpler v.b. konularda yönlendirme yapacaklardır

Gönüllü akran danışmanı olmak için Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Engelli Öğrenci Birimi'ne ya da Fatih Eğitim Fakültesi-Özel Eğitim Bölümü Yrd. Doç.Dr. Orhan Çakıroğlu'na şahsen başvurmanız gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgi için www.engellerekarsi.com

KTÜ öğrencilerini kısa film çekmeye davet ediyoruz!

'Engellere Karşı Birlikte Yürüyelim' projesi kapsamında engellere yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla bir kısa film yarışması düzenlenecektir. Kısa film yarışması Türkiyedeki tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açıktır. Kısa film yarışmasındaki amaç, engellere yönelik farkındalığı arttırmada kullanılabilecek ilginç ve çarpıcı kısa filmlerin hazırlan masını sağlamaktır. Hazırlanacak kısa filmler dereceye girmesi durumunda ödüllendirilecektir.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru formu www.engellerekarsi.com adresinde