Şubat

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Bölüm Başkanlığı

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

1) 2021-2022 Güz döneminde ders almaya başlayan öğrencilerimizin ders yazılımlarını yapabilmeleri için danışman atama işlemlerini tamamlamış olmalıdırlar. Bu konuda FBE web sayfasından duyuru yapılmış ve FBE tarafından öğrencilere mesaj da atılmıştı. 2. Dönemine başlarken danışman atanması işlemlerini tamamlamamış olanların yazılımları ANABİLİM DALI BAŞKANI tarafından onaylanmayacaktır.

2)2021-2022 Bahar döneminde (bu dönem) ilk defa ders yazılımı yapacak olan öğrencilerimizin ders onayları bir defalığına Anabilim Dalı Başkanı tarafından onaylanacaktır. Bu öğrencilerimizin dönem başladıktan sonra (Ders ekleme-çıkarma işlemleri bittikten sonra) Haziran ayına kadar danışman atanması için gerekli işlemleri yapmaları gerekir.

3) Hazırlık sınıfında bulunan öğrencilerin danışmanlık işlemi yapması gerekmiyor.

4) Danışman seçimi işlemlerine bölüm web sayfası Lisansüstü sekmesinden ulaşabilirsiniz.

5) Lisansüstü program lisans gibi değildir. Alınacak derslerin tez konunuzla ilgili olması gerekir. Bu nedenle alınacak derslere danışman ile birlikte karar verilmeli ve danışman tarafından onaylanmalıdır. Dersler programdaki yerine göre değil, öğrencinin çalışma alanına göre alınmalıdır.

6) Toplam 21 kredilik ders yazılımınızın içerisinde 2 dersinizin 5 bin kodlu derslerden 2 tanesinin İngilizce verilen derslerden olması gerektiğini unutmayınız.

7) Lisansüstü öğrencilerinin tez aşamasına gelmeden zorunlu seminer dersini almaları gerekmektedir.

8) Doktora programında Yeterlilik sınavından önce aşağıdaki dersleri de almaları gerekmektedir:

• 2 adet eğitim formasyon dersi,
  • Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği
  • Proje Yönetimi ve Bilimsel Araştırma

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anabilim Dalı Başkanlığı