Mart

Zamanın İzleri'nin 2023 yılı sayısı Demokrasi ve Cumhuriyet teması ile yayınlanacaktır.

Dekanlık

ZAMANIN İZLERİ 2023: DEMOKRASİ VE CUMHURİYET

Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından 2015 yılından beridir çıkarılmakta olan ve üniversitemiz yayınevi tarafından basılan Zamanın İzleri kitap serisinin 2023 yılı sayısı, cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle Demokrasi ve Cumhuriyet teması ile yayınlanacaktır. Bu yılki tema kapsamında demokrasi ve cumhuriyet disiplinler arası yaklaşımla ele alınacaktır. 2023 yılı için aşağıdaki başlıklar altında kitap bölümlerinin kabulüne başlanmıştır.

• Demokrasi ve Cumhuriyet Olgusunun Tarihsel Gelişim Süreci, Temayüller ve Modeller
  • Siyaset ve Yönetim Bilimleri Çalışmalarında Demokrasi ve Cumhuriyet
  • İktisadi ve Ticari Bilimlerde Demokrasi ve Cumhuriyet
  • Toplumsal, Felsefi ve Psikolojik Açıdan Demokrasi ve Cumhuriyet Kavramları
  • Kültür ve Edebiyat Alanlarında Demokrasi ve Cumhuriyet
  • Demokrasi ve Cumhuriyet’in Sanat ve Mimari’ye Yansımaları
  • Çevre ve Doğa Bilimlerinde Demokrasi ve Cumhuriyet

Kitap Yayın Süreci

Özetlerinin Son Gönderim Tarihi          : 05 Mayıs 2023

Kabul Edilen Bölümlerin İlan Tarihi       : 12 Mayıs 2023

Tam Metinlerin Son Gönderim Tarihi   : 06 Ekim 2023

Özet ve tam metinlerin gönderimi ve iletişim içi e-posta: zamaninizleri@ktu.edu.tr

İletişim Tel.: +90 462 377 43 12/13/14

*Kitabın yayın ve basım süreci için bölüm yazarlarından herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

*Zamanın İzleri, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde hâlihazırda çalışmakta olan/geçmişte çalışmış olan veya lisansüstü eğitimi devam eden/tamamlamış olan meslektaşlarımızın katılımına açıktır.

KTÜ Edebiyat Fakültesi Dekanlığı

Zamanın İzleri Yayım Ekibi