Zamanın İzleri 2022: İklim Değişikliği

Edebiyat Fakültesi Dekanlığı

Zamanın İzleri 2022: İklim Değişikliği

Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından 2015 yılından beridir çıkarılmakta olan ve üniversitemiz yayınevi tarafından basılan Zamanın İzleri kitap serimizin 2022 yılı teması İklim Değişikliği olarak belirlenmiştir. Seçilen İklim Değişikliği teması ile dünyada ortaya çıkan iklime bağlı değişiklikler noktasında farkındalık yaratılması amaçlanmıştır. Bu nedenle iklim değişikliğinin hayatımızda neleri değiştirdiği ve nasıl etki edebileceği düşünüldüğünde aşağıda görmüş olduğunuz başlıklar hazırlanmıştır. 2022 yılı için aşağıdaki başlıklar altında kitap bölümlerinin kabulüne başlanmıştır.

İklim Değişir ve Uygarlıklar Değişir: Geçmişten Günümüze İklim Değişikliği ve Kültürlere Etkileri

Tarihi, Arkeolojik ve Kültürel Mirasın Korunması'na yönelik çalışmalarda iklim değişikliği

İklim Değişir ve Edebiyat Değişir: Değişen İklimin Edebiyata Etkileri

Edebi ve Filolojik çalışmalarda iklim değişikliği

İklim Değişir ve Toplum Değişir: İklim Değişikliğinin Sosyolojik Etkileri

Sosyolojik, Psikolojik, Toplumsal, Küresel ve Felsefi çalışmalarda iklim değişikliği

İklim Değişir ve İktisat Değişir: İklim Değişikliğinin İktisadi Etkileri

İktisadi, Mali, İşletme, Madencilik ile tarım ve hayvancılık çalışmalarında iklim değişikliği

İklim Değişir ve Çevre Değişir: İklim Değişikliğinin Çevre Üzerine Etkileri

Orman, Peyzaj, Kara ve Deniz Yaban Hayatı Ekolojisi çalışmalarında iklim değişikliği

İklim Değişir ve Sağlık Değişir: İklim Değişikliğinin Sağlık Üzerindeki Etkileri

Tıbbi ve veterinerlik (zoolojik) çalışmalarında iklim değişikliği

Kitap Yayın Süreci

Bölüm Özetlerinin Son Gönderim Tarihi : 1 Nisan 2022
Kabul Edilen Bölümlerin İlanı : 1 Mayıs 2022
Tam Metinlerin Son Gönderim Tarihi : 15 Eylül 2022

Özet ve tam metinlerin gönderimi ve iletişim içi e-posta: zamaninizleri@ktu.edu.tr

İletişim Tel.: +90 462 377 43 12/13

Kitabın yayın ve basım süreci için bölüm yazarlarından herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

KTÜ Edebiyat Fakültesi Dekanlığı
Zamanın İzleri Yayım Ekibi