haberler

KTÜ Eczacılık Fakültesi 5. Hasta Bilgilendirme Yarışması Gerçekleştirildi.

18-20 Mart 2022 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan 18. Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması’nda fakültemizi temsil edecek öğrencinin seçimi için 23 Şubat ve 26 Şubat 2022 tarihlerinde Hasta Bilgilendirme Yarışması Düzenleme Komitesi tarafından fakültemizde 5. Hasta Bilgilendirme Yarışması düzenlendi. Fakültemizdeki yarışma Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması’nın yeni formatına uygun olarak ilk kez üç aşamalı olarak gerçekleştirildi. “Eczacılık bilim, sanat ve sevginin birleşimidir” sözünden ilham alınarak Bilim, Sanat ve Sevgi aşamalarından oluşan yarışmada; adayların sırasıyla teorik bilgileri, majistral ilaç hazırlama yetileri ve sanal eczane ortamında reçete hakkında hastayı bilgilendirme performansları değerlendirildi.

Fakültemizde 1 Mart 2022 tarihinde düzenlenen 5. Hasta Bilgilendirme Yarışması gösteriminde dereceye giren öğrencilerimiz açıklandı. Üç aşamada gerçekleşen yarışmamızda en fazla puanı alarak birinci olan öğrencimiz Nesli KOÇ oldu. Yarışmamızı Bilge Nur BALKABAK ikinci; Gözde Nur ŞENER ise üçüncü olarak tamamladı.

Fakültemizde 5. Hasta Bilgilendirme Yarışması’na katkıda bulanan değerli jüri üyelerimize, yarışmacı öğrencilerimize ve organizasyonda görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, fakültemizi Ankara’da 18. Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması’nda temsil edecek Nesli KOÇ’a başarılar diliyoruz.


14 Mart 2022