"İlacı Keşfet ve Akılcı Kullan" seminerleri

KTÜ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLAFAR) ile Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında “İlacı Keşfet ve Akılcı Kullan” sloganıyla başlatılan bilgilendirme seminerleri çeşitli ortaöğretim kurumlarının ev sahipliğinde 25-28 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. Seminerler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Tevfik Serdar Anadolu Lisesi, Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi, Arsin Anadolu Lisesi, Yomra Anadolu Lisesi, Kız Sağlık Meslek Lisesi, Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Lisesi, Akçaabat İMKB Anadolu Lisesi ve Akçaabat Anadolu Lisesi’nde Prof. Dr. Feride Sena SEZEN, Dr. Öğr. Üyesi Yeşim KAYA YAŞAR, Arş. Gör. Dr. Elif Nur BARUT, Arş. Gör. Seçkin ENGİN, Arş. Gör. Serhat SEVGİ, Arş. Gör. Gamze EROĞLU ERDOĞAN ve Ecz. Merve KILIÇ tarafından gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen seminerler kapsamında, ortaöğretim öğrencilerinin ilaç keşfi ve bilimsel araştırma meraklarının geliştirilmesi için ilaç araştırma-geliştirme süreçleri hakkında bilgi verildi ve ardından günümüzde tüm dünyada küresel bir sorun haline gelen ilaçların yanlış, gereksiz kullanımının önüne geçmek amacıyla geliştirilen ülkemizin Akılcı İlaç Kullanımı politikaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Özellikle akılcı antibiyotik kullanımı konusunda öğrencilerin ve dolayısıyla ailelerinin bilinçlendirilmesi kapsamında bireylere düşen görevler ve alınması gereken önlemler anlatıldı.

13 Ocak 2020