Biyomedikal Ürünler ve Cihazlar Dersi Kapsamında Ar-Ge Merkezi ve Endüstri Ziyaretleri

Fakültemiz 5. sınıf öğrencileri ‘’Biyomedikal Ürünler ve Cihazlar (ECZ5015)’’ dersi kapsamında gruplar şeklinde üniversitemizin ilgili Ar-Ge merkezleri ve şehrimizdeki endüstri kuruluşuna teknik gezi yaptılar. Meslek hayatına adım atmaya hazırlanan eczacı adayı öğrencilerimiz üniversitemiz rektörlüğüne bağlı KTÜ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ İLAFAR) ve KTÜ Medikal Cihaz Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ METAM) ziyaretleriyle preklinik ilaç Ar-Ge ve tıbbi cihaz üretim çalışmalarını yerinde gözlemleme şansı buldular. Ayrıca, Türkiye, Ortadoğu ve Balkanlar’da ilk sütur üreticisi olan ve üretim merkezinin Trabzon’da olması ile şehrimize değer katan DOĞSAN firması, üretim tesislerinin kapısını öğrencilerimize açtı. Cerrahi ipliğin üretim aşamalarını ve piyasaya sunulmadan önce yapılan test aşamalarını gözlemleyen öğrenciler, endüstriyel çalışma alanları ve imkânları ile ilgili yeni fikirler edindi.

04 Aralık 2023