etkinlikler

Eylül

ÖDÜL: Fakültemiz Araştırmacılarına İki Ödül!

Biyokimya Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Burak BARUT ve danışmanı Yrd. Doç. Dr. Arzu ÖZEL bu yıl Erzurum’da yapılan Uluslararası Biyokimya Kongresi-2017 28. Ulusal Biyokimya Kongresi'nde, "The water soluble pheripherally tetra-substituted zinc(II), manganese(III) and copper(II) phthalocyanines as new potential anticancer agents" başlıklı çalışmaları ile biyokimya alanında prestijli ödüllerden biri olan "Prof. Dr. NAZMİ ÖZER BİLİM ÖDÜLÜ"ne layık görüldüler. Çalışmadaki diğer araştırmacılar Fen Fakültesin Anorganik Kimya Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Zekeriya BIYIKLIOĞLU ve öğrencisi Ayşenur SOFUOĞLU’dur.

Aynı Kongrede Eczacılık Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı'ndan Arş. Gör. Burak BARUT, Yrd. Doç. Dr. Arzu ÖZEL ve Doç. Dr. Zekeriya BIYIKLIOĞLU’ndan oluşan ekip "[PS1-40] Suda çözünür BODIPY Bileşiklerinin DNA/Protein Bağlanma ve DNA Fotokesim Özellikleri" başlıklı araştırmaları ile en iyi poster bildiri ödülünü aldılar.

Tüm ekibi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Dekanlık