Eylül

Türk-Japonya İkili İşbirliği kapsamında 07.09.2018 tarihinde Bilimsel Toplantı gerçekleştirildi

Eczacılık Fakültesi

Fakültemiz, Ege Üniversitesi ve Kumamoto Üniversitesi (Japonya) ortaklığında ikili işbirliğini geliştirmek ve TÜBİTAK tarafından desteklenen ikili işbirliği projesi kapsamında “Collaborative research on development of anti-cancer Gypsogenin derivatives” konulu uluslararası bilimsel toplantı 07.09.2018 tarihinde Fakültemizde gerçekleştirildi.

Toplantı, Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yaylı koordinatörlüğünde Japonya Kumamoto Üniversitesinden Prof. Dr. Masami Otsuka, Doç. Dr. Mikako Fujita ve Dr. Halil İbrahim Çiftci, Ege Üniversitesi Fen Fakültesinden Doç. Dr. Safiye Öztürk’ün katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda, ikili işbirliği kapsamında kanser tedavisine yönelik geliştirilen ilaç molekülleri hakkında sunumlar gerçekleştirildi.