Kasım

Türk Biyokimya Derneğinden Fakültemize iki ödül geldi

Eczacılık Fakültesi

26-30 Ekim 2018 tarihleri arasında Bodrum/Muğla’da düzenlenen TBD Uluslararası Biyokimya Kongresi-29. Ulusal Biyokimya Kongresi’nde Türk Biyokimya Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Nazmi ÖZER adına geleneksel olarak verilen bilim ödüllerinin sahipleri belli oldu. Türk Biyokimya Derneğinin ev sahipliği yaptığı törende fakültemize iki ödül birden geldi. Biyokimya Anabilim Dalı Araştırma görevlisi Burak BARUT ve danışmanı Doç. Dr. Arzu ÖZEL International Journal of Biological Macromolecules dergisinde yayınlanan ve çalışma ekibinde Fen Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Halit KANTEKİN ve Dr. Öğr. Üyesi Ümit DEMİRBAŞ’ın da bulunduğu “Novel water soluble morpholine substituted Zn(II) phthalocyanine:Synthesis, characterization, DNA/BSA binding, DNA photocleavageand topoisomerase I inhibition” başlıklı çalışmayla ikincilik ödülüne layık görüldüler. Bununla birlikte, Dyes and Pigments dergisinde yayınlanan ve çalışma ekibinde Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zekeriya BIYIKLIOĞLU, öğretim üyemiz Doç. Dr. Arzu ÖZEL ve araştırma görevlimiz Burak BARUT’un da yer aldığı “Synthesis, DNA/BSA binding and DNA photocleavage properties of water soluble BODIPY dyes” başlıklı çalışma üçüncülük ödülünü kazandı.