Nisan

TOPLANTI: Trabzon Aile Hekimleri Derneği (TRAHED) yönetim kurulu ile fakültemizde bir araya geldik

Dekanlık

Birinci basamak sağlık hizmetinde hastaların ilk başvurduğu sağlık çalışanları, eczacılar ve aile hekimleridir. Kişiye özel koruyucu sağlık hizmetlerinin ve ilaç danışmanlığının yürütülmesinde her iki meslek grubu da önemli rol üstlenmektedir. Fakültemiz ve Trabzon Tabip Odası'nın örnek işbirliği ile üç senedir yürütülmekte olan Farmasötik Bakım dersleri ile öğrencilerimiz lisans eğitimlerinin 4.yılında sağlık hizmetleri uygulamalarında eczacının rolünü gözlemleme ve deneyimleme fırsatı bulabilmektedir. Bu dersler kapsamında Trabzon Tabip Odası ve Trabzon Aile Hekimleri Derneği'nin (TRAHED) desteğiyle öğrencilerine aile sağlığı merkezlerinde ve polikliniklerde staj imkanı sağlayan KTÜ Eczacılık Fakültesi, Türkiye'deki eczacılık fakülteleri arasında öne çıkmaktadır.
22.03.2017 tarihinde TRAHED yönetim kurulu ve fakültemizin konu ile ilgili öğretim üyeleri ile gerçekleştirilen toplantıda bu işbirliğinin meslek içi eğitimde de devam etmesi kararı alınmıştır. Bu görüşmede fakültemiz Farmakognozi anabilim dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülin Renda’nın yaptığı bilgilendirme sunumu sonrasında, eczacılıkta güncel konulardan biri olan tıbbi bitkilerin ve bitkisel ürünlerin akılcı kullanımı konusunda aile hekimlerine yönelik eğitim seminerleri planlanmıştır. TRAHED ile fakültemizin işbirliği ilerleyen dönemlerde yapılacak ortak çalışmalar ve seminerler ile artarak devam edecektir.