Haziran

SEMİNER: Eczacılıkta Yeni Kariyer Fırsatları

Eczacılık Fakültesi

KTÜ Eczacılık Fakültesi Eczacılık Mesleki Eğitim ve Gelişim (EMEG) Birimi,  'DÖRT MEVSİM SEMİNERLERİ'nin 11.si kapsamında; Marmara Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Bedia KAYMAKÇIOĞLU’nun katılımıyla  28 Şubat Salı günü “Eczacılıkta Kariyer Fırsatları; Adli Eczacılık” adlı seminer düzenledi.

Sağlık sistemindeki hızlı gelişmeler ve çağın gereksinimlerindeki değişimler, eczacılık meslek alanlarının genişlemesine neden olmaktadır. Bu yeni alanlardan biri olan ‘Adli Eczacılık’, ilaçla tedavi bilimin hukuka uygulanması olarak tanımlanmaktadır. Günümüzde birçok ülkede Adli Eczacılık uygulamaları kapsamında eczacı; reçete sahtekarlıkları, ilaç bağımlılığı ve suistimali, ilaca bağlı şiddet vakaları, ilaç etkileşimleri ve advers ilaç reaksiyonları, zehirlenmeler, doping, analiz sonuçlarında tahrifat gibi birçok sürecin  aydınlatılmasında  ve  değerlendirilmesinde aktif rol oynamaktadır. Adli eczacılar, mahkemelerde tanık olabilirler, yasal düzenleme çalışmalarına katılabilirler ve kriminal çalışmalarda danışman  olarak  görev alabilirler.

Eczacılık öğrencilerine ‘Adli Eczacılık’ı tanıtmak amacıyla düzenlenen seminerde, Adli Tıp Kurumu’nda danışmanlık deneyimi olan sayın  Prof. Dr. KAYMAKÇIOĞLU, Adli Eczacılık ve uygulama alanları konusunda çok değerli bilgiler verdi. Bu alanlarda yetkili ve donanımlı personel olarak eczacıların yer alması gerektiğini ve Adli Eczacılık alanında doktoralı eczacılara  ihtiyaç duyulduğunu belirti.