Eylül

ÖĞRENCİMİZDEN BÜYÜK BAŞARI: 5. Sınıf Öğrencimiz Gamze Eroğlu 'Geleceğin Eczacılığı ile İlgili İnovatif Uygulamalar' yarışmasında ikinci oldu

Dekanlık

KTÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİMİZE ÖDÜL

En Büyük Eczacılık Buluşması “Geleceğin E Hali” 2016 Kongresi kapsamında yapılan Pharmetic Akademi Farmafikir Projesi Yarışması’nda fakültemiz 5. sınıf öğrencisi GAMZE EROĞLU ‘Bilgilendiren Eczane’ projesi ile 2. oldu.

22-24 Eylül 2016 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde, dünyaca ünlü fütürist Patrick Dixon, 200’e yakın önemli firma temsilcileri ve Eczacılık sektörünün tüm paydaşları bir araya geldi. “Eczaneler Güzeltir” sloganıyla başlayan organizasyon, düzelterek ve güzelleştirerek geleceği birlikte şekillendirmek adına Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği (PGED) tarafından düzenlenmekte ve sektörel olarak Eczacılığın en kapsamlı toplantılarından biri olarak kabul edilmektedir.

Bu kongre kapsamında Pharmetic Akademi tarafından ülkemizdeki tüm Eczacılık Fakülteleri öğrencileri arasında düzenlenen “Geleceğin Eczacılığı ile ilgili İnovatif Uygulamalar” konulu Farmafikir Proje Yarışmasında finale kalmaya hak kazanan 4 projenin finalistleri 24 Eylül 2016 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde projelerini jüri ve katılımcılar önünde sundular.

Yarışmada dört finalist arasına girmeyi başaran 5. sınıf öğrencimiz Gamze Eroğlu, “Bilgilendiren Eczane” projesi ile 2.lik ödülüne layık görüldü. Gelecekte tüm dünya eczanelerinde ve sağlık hizmeti verilen yerlerde güvenle kullanılabilecek, dil opsiyonlu, dokunmatik ve sesli uygulamaları ile engelli hastaların da kolayca kullanabileceği ve engelsiz bir yaşamı destekleyecek, zamanı etkili kullanmayı sağlayacak, hastalara bilgi aktarımında bulunabilecek bir cihaz tasarımı ile değerlendirme kurulu ve katılımcılar tarafından büyük ilgi ve beğeni aldı. Üniversitemize ve Fakültemize bu gururu yaşattığı için öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.