Eylül

ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISI: Akılcı ilaç kullanımı proje yarışmasında ön eleme geçtiler, tebrik ediyoruz

dekanlık

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu, Ulusal Eylem Planı 2014-2017 kapsamında,  sağlık meslek mensuplarının ve sağlık meslek mensubu yetiştiren fakültelerde öğrenim görmekte olan öğrencilerin AİK konusunda ilgilerini çekmek ve AİK’in yaygınlaştırılması, halkta ve sağlık çalışanlarında AİK konusunda farkındalık oluşturulması için yenilikçi ve girişimci projeler/fikirler/çözümler üretmelerini sağlamak amacı ile “Akılcı İlaç Kullanımı Proje Yarışması” düzenlemiştir. Proje yarışmasına; belirlenen başvuru kategorileri için toplamda 469 adet başvuru yapılmıştır. Yapılan bu başvurular içerisinden “Eczacılara Yönelik En İyi AİK Proje si Kategorisi”nde öğrencimiz Gamze Eroğlu ve “Halka Yönelik En İyi AİK Projesi Kategorisi”nde öğrencimiz Mona Khorshidtalab ön değerlendirme sürecini geçerek finale kalmışlardır. Ödül töreni Ankara’da yapılacak olup http://www.akilciilac.gov.tr web adresinden duyurulacaktır. Öğrencilerimizi kutluyor, başarılar diliyoruz.