KTÜ Eczacılık Fakültesi 4. Hasta Bilgilendirme Yarışması

Eczacılık Fakültesi

Ülkemizde 2004 yılından beri her yıl Ankara Eczacı Odası Gençlik Komisyonu tarafından ‘Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması’ düzenlenmektedir. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki çok sayıda Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin katıldığı bu yarışmada; yarışmacı öğrenci, sanal bir eczane ortamında önceden hazırlanmış reçete ile gelen simüle hastayı karşılar, onu ilaçları ve hastalıkları konusunda açık ve doğru bir şekilde bilgilendirmeye çalışır. Yarışmacı öğrencilerin performansları eczacılardan oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilir. Organizasyonun asıl amacı halka doğru eczacı profilini göstermek ve en yakın sağlık danışmanı olan eczacıların hasta odaklı eğitimine katkıda bulunmaktır.

Günümüzde ülkemizdeki birçok Eczacılık Fakültesi, Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması’na katılacak öğrenciyi seçmek için fakülte içi hasta bilgilendirme yarışması düzenlemektedir. Yarışma birçok fakültede geleneksel bir mesleki organizasyon haline gelmiştir.

KTÜ Eczacılık Fakültesi, 2016 yılından itibaren Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması’nda temsil edecek öğrencinin seçimi için her yıl yarışma düzenlemektedir. 23 Mart 2019 tarihinde 4. kez “KTÜ Eczacılık Fakültesi Hasta Bilgilendirme Yarışması” düzenlenmiştir. Yarışmanın sonuçları 28 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen bir tören ile açıklanmıştır. Fakültemiz 4. sınıf öğrencilerinden Meryem ARAS fakültemizde düzenlenen yarışmanın birincisi olmuştur. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik eder, temsilci öğrencimize 25-28 Nisan 2019 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan 16. Ulusal Hasta Bilgilendirme Yarışması’nda başarılar dileriz.