KONGRE: MEGA Trabzon Eczacılık Kongresi gerçekleştirildi

Dekanlık

KTÜ Eczacılık Fakültesi tarafından 19-22 Nisan 2017 tarihleri arasında lusal katılımlı ilk öğrencilik kongresi olan MEGA Trabzon Eczacılık Kongresi gerçekleştirdi. Kongrenin bilimsel kısmından önce, 19 Nisan’da 8 farklı eczacılık fakültesinden 16 öğrencinin katılımıyla ilk defa bir eczacılık öğrenci kongresinde Farmasötik Bakım Atölyesi yapıldı. Atölye çalışması  kapsamında öncelikle Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Klinik Eczacılık Anabilimdalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mesut SANCAR ve KTÜ Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sena SEZEN tarafından Eczacılık Fakültesinde eğitim verildi, ardından KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin katkılarıyla; enfeksiyon, göğüs, endokrin ve kardiyoloji servisleri olmak üzere dört farklı klinikte vizitler gerçekleştirildi. Klinik rotasyonlar sonrasında Eczacılık Fakültesi Uygulama Eczanesinde Prof. Dr. Mesut SANCAR ve Prof. Dr. Sena SEZEN eşliğinde vizitler boyunca görülen vakaların değerlendirilmesi yapıldı.

20 Nisan’da KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde başlayan kongrede, Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sena SEZEN, Maçka Belediye Başkanı Ecz. Koray KOÇHAN, Ortahisar Belediye Başkan Vekili Selahattin ÇEBİ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım ÖREM açılış konuşmalarını yaptı. 20-21 Nisan tarihlerinde kongrenin bilimsel programı kısmında eczacılık öğrencilerinin geleceğine katkıda bulunacak güncel konuları ile 6 bölüm, 1 söyleşi ve 1 panelden oluşan 4 oturumda , 15 farklı konuyu; Türkiye’nin 20 farklı Eczacılık Fakültesi ve Kuzey Kıbrıs’tan kongreye katılan yaklaşık 350 öğrenci dinledi. Kongre boyunca oturumları yönetilmesini ve ve programların sunulmasını yine KTÜ Eczacılık Fakültesi öğrencileri başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Kongrede İVEK öğrenci buluşmaları kapsamında eczacılık mesleği ve geleceği üzerine değerlendirmelerin yapıldığı, TC Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanı Sayın Dr. Hakkı GÜRSÖZ ve ekibinin katıldığı bir söyleşi ve KTÜ Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin lisans eğitimlerinde Farmakoterapi derslerine destek veren KTÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Orhan ÖZGÜR, Yrd. Doç. Dr. Deniz AKSU ARICA ve Yrd. Doç. Dr. Filiz CİVİL ARSLAN’ın katıldığı Farmakoterapi paneli gerçekleştirildi.

Eczacılık Fakültesi’nin ilk öğrenci kongresi, 4. gününde katılımcıların büyük mutluluk ve keyif aldıkları Uzungöl ve Atatürk Köşkü ziyaretleri ile tamamlandı.