Kasım

EĞİTİM: 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Günleri Kapsamında KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Onkoloji Hemşireliği Derneği Meme Kanseri Çalışma Grubu İşbirliği ile ‘Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi’ düzenlendi

Dekanlık

Çağımızın hastalığı olarak kabul edilen kanser, halk sağlığı açısından büyük  bir  tehdittir. Ölümle sonuçlanan hastalıkların başında gelen kanser, hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürmekte ve  ülke ekonomisine büyük bir yük oluşturmaktadır.Dünyada ve ülkemizde kadınlarda en sık görülen kanser, meme kanseridir. Erken evrede teşhis, tedavide büyük başarılar sağlamaktadır.Günümüzde toplum tabanlı tarama hizmetlerinin  yaygınlaşması ile meme kanseri %85 oranında erken teşhis edilebilmektedir.2004 yılından beri meme kanserinde erken teşhisin  önemini ve meme kanseri farkındalığını vurgulanmak  amacıyla Ekim ayı tüm dünyada ve ülkemizde meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı olarak belirlenmiştir.

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Günleri kapsamında  Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Onkoloji Hemşireliği Derneği Meme Kanseri Çalışma Grubu işbirliği ile 26 Ekim 2016 tarihinde KTÜ Eczacılık ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri öğrencilerinin katılımlarıyla  ‘Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi’ düzenlendi. Fakültemiz Farmakoloji Anabilim Dalı’ndan Arş. Gör.Dr. Yeşim KAYA YAŞAR, ‘Meme Kanserinde Bilinçli ve Sorumlu Yaklaşım’adlı sunumu ile etkinlik programına katkıda bulundu. Birbirinden  değerli bilgileri geleceğin sağlık çalışanlarıyla paylaşan konuşmacılarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz.