Kasım

DUNYA AIDS GÜNÜ: 1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle fakültemizde seminer programı düzenlenmiştir

Dekanlık

1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle fakültemiz Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmoud ABUDAYYAK tarafından farkındalık etkinliği düzenlenmiştir.

Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe konuşmacı olarak Trabzon Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Asuman YAVUZYILMAZ’ın yanı sıra KTÜ Eczacılık Fakültesinden Doç. Dr. Atilla Taner KALAYCIOĞLU, KTÜ Tıp Fakültesinden Doç. Dr. Selçuk KAYA, Sağlık Bilimleri Fakültesinden Öğr. Gör. Dr. Havva KARADENİZ, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi’nden Hemşire Saliha DİLEK katılmıştır.

AIDS Hastalığı Tarihçesi, HIV-AIDS Teşhis ve Tedavi Yöntemleri, AIDS’te Mesleki Maruziyet ve Riskler, AIDS Hastalığının Türkiye’deki Son Durumu ve İzlenen Sağlık Politikası, Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi Tanıtımı hakkında çok önemli bilgilerin tartışıldığı sunumlar yanında katılımcılara Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bilgilendirme broşürleri dağıtılmıştır.