Araştırma Görevlimiz Burak BARUT'a Kimyagerler Derneği'nden Ödül

Eczacılık Fakültesi

Kimyagerler Derneği tarafından doktora programlarına kayıtlı öğrencilerin motivasyonlarını güçlendirmek amacıyla yaptıkları bilimsel etkinlikleri dikkate alınarak verdiği Kimyagerler Derneği 2. Araştırma teşvik ödülünü Biyokimya alanında Karadeniz Teknik Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Araştırma görevlisi Burak Barut aldı. Burak Barut Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bilimler Bölümü Biyokimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Arzu ÖZEL danışmanlığında DNA etkileşimleri ve enzim inhibisyonları alanlarında yapmış oldukları çalışmalarla bu ödülü almaya hak kazandı.

Burak Barut'a ödülü, 22 Mart’ta Antalya’da düzenlenen 6. İlaç Kimyası Kongresi’nde gerçekleştirilen törenle verildi. Kimyagerler Derneği tarafından Kimya, Eczacılık ve Malzeme Mühendisliği alanlarında doktora yapan öğrencilere yapmış oldukları bilimsel çalışmalar, yayınladıkları uluslararası makaleler, aldıkları atıflar ve katıldıkları projeler değerlendirilerek bilimsel motivasyonlarını güçlendirmek amacıyla her yıl “Araştırma Teşvik Ödülü” veriliyor.