duyurular

15

Mayıs

2016-2017 Dönemi Eczacılık Fakültesi Geleneksel Beyaz Önlük Töreni gerçekleştirildi

Dekanlık

Karadeniz Teknik Üniversitesi Eczacılık Fakültesi “Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni” Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Reşit Tarakçıoğlu Salonu’nda yapıldı.
Törene, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feride Sena SEZEN, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sevilay HİNTİSTAN ve Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri katıldı. Tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Dilek KUL yaptığı açılış konuşmasında, eczacılık mesleğini ve eczacılık fakültelerinin hedeflerini anlattıktan sonra eczacı adaylarına seslenerek “Beyaz önlüğü giymek, eczacı olma yolundaki ilk merasimdir ve mesleğe atılan ilk adımı temsil etmesi nedeniyle önemlidir. Mesleğinizi iyi öğrenin ve aşk ile yapın” dedi. Doç. Dr. Dilek KUL konuşmasını, bu mutlu günü paylaştıkları için törene katılan misafirlere fakülte adına teşekkür ederek tamamladı.

Tören, birinci sınıf öğrencilerine Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri tarafından beyaz önlüklerinin giydirilmesi ve ardından da birinci sınıf öğrencilerinin kendi belirlemiş oldukları “öğrenim hayatları boyunca uyacakları etik değerler” in okunması ile devam etti. Tören, toplu fotoğraf çekimi ve ardından da mini kokteyl ile sona erdi.