Ekim
Göç Danışma Aracı Üniversitemiz Yerleşkesinde Hizmet Verecek
Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü
Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda, Türkiye’de öğrenim gören uluslararası öğrencilerin ikamet izni ve ilgili idari işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen “Göç Danışma Araçları (GDA) Projesi” kapsamında Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilere yerinde hizmet sunulacaktır.
Bu kapsamda Göç Danışma Aracı, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, 13.00-15.30 saatleri arasında Öğrenci İşleri binası önünde uluslararası öğrencilerimize hizmet verecektir.
Göç Danışma Aracı aracılığıyla öğrenciler, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gitmelerine gerek kalmadan kampüs içerisinde aşağıdaki işlemlerden yararlanabilecektir:
- Yeni parmak izi kaydı alınması,
- Daha önce parmak izi kaydı bulunan öğrencilerin parmak izi sorgulama işlemleri,
- Adres tescil işlemleri,
- Danışma ve bilgilendirme hizmetleri,
- GSM hattı e-kayıt işlemleri.
Uygulama ile uluslararası öğrencilerin ikamet izni süreçlerinde ihtiyaç duydukları işlemlere daha hızlı ve kolay biçimde erişmeleri, idari işlemlerinin hızlandırılması ve akademik süreçlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Üniversitemizde öğrenim gören tüm uluslararası öğrencilerimize önemle duyurulur.