haberler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU'ndan Bölümümüze Ziyaret

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU, Karadeniz Teknik Üniversitesi Muammer Dereli Yerleşkesi'nde denizcilik öğrencileri ile bir araya geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü ‘Denizci Öğrenci Buluşması’ kapsamında düzenlenen etkinlik; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU, Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Denizcilik Genel Müdürü Ünal BAYLAN, Köprübaşı Kaymakamı Hulusi TEKE, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU, Of Belediye Başkanı Salim Salih SARIALİOĞLU, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi ÜSTÜN, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Muzaffer FEYZİOĞLU, Bölgemizdeki Liman Başkanlarının katılımlarıyla 12 Mayıs 2022 Perşembe günü Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Muammer Dereli Kampüsü'nde gerçekleşti.
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU ve katılımcılar Muammer Dereli kampüsünde bulunan tam donanımlı köprüüstü, tanker, elektronik harita, makine ve diğer simülatörleri ziyaret ederek bölümün altyapı ve eğitim olanakları hakkında bilgi aldılar ve ardından IMEAK Deniz Ticaret Odasının katkılarıyla kurulan son teknoloji köprüüstü simülatöründe Kanal İstanbul geçişini deneyimlediler.

Denizcilik Genel Müdürü Ünal BAYLAN konuşmasına Gemi İnsanı Bilgi Sisteminde (GİBS) yapılan düzenlemelerin bugün kullanıma açılacağını müjdeleyerek başladı. Bakanlık olarak GİBS’de yaptıkları yenilikleri anlattığı sunumunda, denizcilerin gemi insanı cüzdanı alma süreçlerinde yaşadıkları zorlukları göz önünde bulundurarak yaptıkları düzenlemeler hakkında bilgiler verdi. İyileştirilen sistem ile çoğu evraklara e-devlet üzerinden erişebileceklerini, gemi insanlarının liman başkanlıklarına gitmeden elektronik sistem üzerinden çok daha rahat bir şekilde işlemlerini yapabileceklerini ve eski sisteme nazaran minimum sürede cüzdanlarına ulaşabileceklerini söyledi. Bilgilerin sistemde e-devlet aracılığıyla kayıtlı olması, önceki sistemde yaşanan aksaklıkların ve yanlışlıkların önüne geçerek bu konuda hem bakanlık hem de gemi insanı olarak karşılıklı mağduriyetin yaşanmayacağını dile getirdi.  Sn. BAYLAN, gemi insanı cüzdanının yanı sıra çevrimiçi sınav, kurs, sertifika gibi bir çok işlemin de bu sistem üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebileceğini söyleyerek sözlerini noktaladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü 1992 yılı mezunu olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 2003 mezunu Ünal BAYLAN’a katılımlarından dolayı teşekkürlerini aktardı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU mezun olduğu üniversiteye 30 yıl sonra bugün tekrar gelmenin ve öğrenciler ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek başladığı konuşmasında denizyolu, karayolu, havayolu ve demiryolu ticaretinin öneminden ve ülkemizin yatırımlarından bahsetti. Sn. KARAİSMAİLOĞLU dünya ticaretinin %90'ının deniz yolu ile yapıldığını dile getirerek deniz ticaretinin önemini vurguladı. Barbaros Hayrettin Paşa’nın ‘Denizlere hâkim olan cihana hâkim olur’ sözü ışığında Türkiye Cumhuriyeti olarak "Mavi Vatan" kavramına sahip çıkıldığını ve bunun devam etmesi için geleceğin denizcilerine büyük bir sorumluluk düştüğünü dile getirdi.

Konuşmalarından sonra; Sn. KARAİSMAİLOĞLU ve Sn. BAYLAN öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Denizci Öğrenci Buluşması etkinliği; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Adil KARAİSMAİLOĞLU'na, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın hediye ve öğrencilerin çiçek takdimi ile son buldu.
 

 


13 Mayıs 2022