etkinlikler

Aqua 21. Ulusal Denizkızı Kongresi

Denizci Öğrenciler Derneğinin düzenlemiş olduğu "Aqua 21. Ulusal Denizkızı Kongresi" 31 Mart – 3 Nisan 2022 tarihleri arasında Kuşadası’nda gerçekleştirildi.

Bölümümüzü temsilen Arş. Gör. Burak Vardar, Arş. Gör. Yunus Emre Nazlıgül ve öğrencilerimizin yer aldığı kongreye Denizcilik Genel Müdürü, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü, Rektörler, Dekanlar, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları ile denizci öğrenciler katılım sağladı.

Açılış konuşmasını Denizcilik Genel Müdürü Sn. Ünal Baylan’ın yaptığı kongrede 4 gün boyunca farklı oturumlarla sektör uzmanları bilgi ve birikimlerini paylaştılar. Genç denizcilerin öğrencilik ve mesleki hayatlarındaki kariyer planlamaları, staj imkanları, ülke olarak kalifiye personel yetiştirilmesi, ehliyetlerin tanınmasına yönelik ülkeler arası yapılan ikili anlaşmalar, tersanecilik ve liman işlemleri gibi konulara değinildi.

Bölüm Başkanlığı