hakkımızda

KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü, 2011 yılında kurulmuştur. Denizcilik sektörünün geleceği ve ihtiyaçları doğrultusunda bölümümüzün kurulma gerekçesi ve amacı, kurulma talebine de paralel olarak, öncelikle ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak ve dünyanın herhangi bir yerinde deniz ticaret faaliyetleri yürüten işletmelerde çalışabilecek yeterlilikte “Deniz İşletmecisi” yetiştirmektir. Deniz ticareti alanındaki eğitimin iki sacayağı bulunmaktadır, bunlardan birincisi gemilerde çalışacak nitelikli iş gücünün eğitimidir. Gemilerde çalışacak nitelikli iş gücünün eğitimi fakültemiz bünyesinde bulunan Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü tarafından 1996 yılından itibaren başarıyla Uzakyol Vardiya Zabiti yetiştirerek yapılmaktadır.  İkincisi de deniz ticareti alanında faaliyet yürüten işletmelerin ofislerinde çalışacak, işletmelerin para, malzeme ve insan gücü kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması ve gemilerin kârlı çalıştırılması için yönetim planını düzenleyerek, çalışmaları denetleyecek, gemilerin yük ve yolcu hareketlerinin bağlantı ve organizasyonunu sağlayacak nitelikli iş gücünün eğitimidir. Bu doğrultuda “Deniz İşletmecisi” yetiştirecektir.