uluslararası öğrenci buluşmaları/yöresel eşyalar sergisi/Trabzon el sanatları/öğrenci kulübü-gönüllü etkinlikleri

Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrenciler, 16-17 Mayıs 2023 tarihlerinde kendi ülkelerini, yöresel kıyafetlerini, eşyalarını, yöresel yemeklerini ve müziklerini tanıtacaktır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi koordinesinde, ilimizin ilçelerinde bulunan Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde üretilen ürünler ile birlikte yöresel eşyalar vb. sergisi ve tanıtımı yapılacaktır.

Üniversitemiz Trabzon Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü bünyesinde Trabzonumuza has üretilen El Sanatları Sergisi'nin tanıtımı yapılacaktır.

Yaklaşık 40 farklı ülkenin, ilimizdeki tüm ilçelerin ve Trabzon Meslek Yüksekokulu'nun çadırlarda yapacağı tanıtımlar, farklı aktiviteler ile gün boyu devam edecektir.

SKSDB "Bilim, Kültür, Sanat Haftası" kapsamında, 17.05.2023 tarihi saat 10.00-17.00 arasında 15 Temmuz Demokrasi Alanı'nda, Trabzon'da bulunan Kızılay, Yeşilay, AFAD, Jandarma, Emniyet ve Belediye gibi STK ve Kamu Kurumları katılımıyla etkinlik düzenlenecektir. Etkinlikle, yenilikçi ve girişmci üniversite hedefiyle öğrencilerin, STK'lar ile tanışıp kaynaşması ve gönüllülük konusunda bilgilendirilmesi amacıyla stantlar kurularak tanıtımlar yapılacaktır. Ayrıca Üniversitemiz Öğrenci Kulüpleri, kendi faaliyetleri ve yapılan etkinliklerin tanıtımını yapacaktır.