haberler

Prof. Dr. İsmail Demir  'Fındıkta Zararlılar ve Kahverengi Kokarca Tehlikesi' Konferansına Katıldı

Trabzon Liselerinden Yetişenler Kültür ve Dayanışma Derneği-Vakıf (TLYD) tarafından düzenlenen “Fındıkta Zararlılar ve Kahverengi Kokarca Tehlikesi” başlıklı konferans, 27 Kasım 2025 tarihinde Trabzon’da gerçekleştirildi.

Konferansın konuşmacıları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Demir de yer aldı. Alanında uzman isimlerin katıldığı etkinlik, fındık üretiminde ciddi kayıplara yol açan kahverengi kokarca (Halyomorpha halys) ve diğer zararlı türler üzerine önemli değerlendirmeler içerdi.

Programın moderatörlüğünü Murat Taşkın üstlenirken, TTB Başkanı Eyyüp Ergan da konuşmacı olarak etkinlikte yer aldı. Katılımcılar, bölgedeki tarımsal üretimi tehdit eden zararlı türlerin biyolojisi, yayılma hızları, ekonomik etkileri ve mücadele yöntemleri üzerine kapsamlı bilgiler edindi.

 


30 Kasım 2025