haberler

"Oku-Getir Kütüphanesi" Etkinliği Belinay Dorul, İlayda Özel ve Melek Kırboz Tarafından Organize Edildi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, BIY4039 Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında kalıcı bir sosyal sorumluluk çalışmasını hayata geçirdi. Prof. Dr. Nurhayat Özdemir danışmanlığında yürütülen etkinlik, öğrenciler Belinay Dorul, İlayda Özel ve Melek Kırboz tarafından organize edildi.
Etkinlik kapsamında “Oku-Getir Kütüphanesi” oluşturularak, öğrenciler ve akademisyenlerin gönüllü olarak bağışladığı kitaplar bölüm içerisinde sürekli erişime açık hale getirildi. Bu kütüphane ile yalnızca kitap paylaşımı değil, bilginin sürdürülebilir şekilde dolaşımı hedeflendi. Bağış kampanyası, Karadeniz Teknik Üniversitesi LÖSEV Fayda Kulübünün desteği ve katkılarıyla güçlendirilmiştir.
Kitap bağışları, Biyoloji Bölümü zemin katında oluşturulan alanda toplanarak kütüphane bünyesine dahil edildi. Oluşturulan Oku-Getir Kütüphanesi sayesinde kitapların yeniden kullanımı teşvik edilirken, üniversite içinde paylaşım ve dayanışma kültürünün güçlendirilmesi amaçlandı.
Oku-Getir Kütüphanesi, bilginin paylaşıldıkça çoğaldığını vurgulayan, kalıcı ve sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk uygulaması olarak öne çıkmaktadır.

 


29 Aralık 2025

Erişilebilirlik

Az Gören
Disleksi
DEHB
Epilepsi
Renk Körlüğü
Katarakt
Yaşlı Dostu
Motor Bozukluk

Dil Seçenekleri

Türkçe
English
العربية
Русский
Deutsch
Français
Español
Português

Renk Körlüğü Filtreleri

Kırmızı-Yeşil
Yeşil-Kırmızı
Mavi-Sarı
Yüksek Kontrast

Arka Plan ve Kontrast

Koyu Mod
Mavi Işık
Gri Tonlama
Resim Gizle

Yazı ve Metin

Küçült (-)
Normal (A)
Büyüt (+)
Disleksi Font
Metin Boşluğu
Satır Aralığı
Sola Yasla

Okuma Araçları

Sesli Oku (Tıkla)
Okuma Şeridi
Başlık Vurgusu
Büyük İmleç