haberler

''Hayatın Kimyasını Dengelemek'' Sunumu Gerçekleştirildi

 

Bölümümüz tarafından organize edilen “Hayatın Kimyasını Dengelemek” başlıklı sunum, fakülte yönetimi, akademik personel ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinliğe Fen Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Osman Beldüz, Bölüm Baskanımız Prof.Dr. Sabriye Çanakçı, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci ilgi gösterdi.

Sunum, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ozan Selçuk tarafından yapıldı. Etkinlikte; stres, gelecek kaygısı ve yaşam dengesi konuları ele alınarak, bireyin fiziksel ve ruhsal iyilik halinin korunmasına yönelik bilimsel temelli bir çerçeve sunuldu. Pozitif psikoterapi yaklaşımı doğrultusunda geliştirilen “denge modeli” ile beden, başarı, ilişkiler ve anlam boyutlarının yaşam kalitesi üzerindeki etkileri örneklerle aktarıldı.

Etkinlik, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” başlığı altında yer alan 3 numaralı hedef ile uyumlu olup, bireylerin iyi oluş halini desteklemeye yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladı. Katılımcıların aktif katılımıyla gerçekleştirilen uygulamalar sayesinde, günlük yaşamda küçük ancak etkili alışkanlıkların önemi vurgulandı.

Program, soru-cevap ve değerlendirme bölümüyle sona ererken, sunumun öğrenciler ve akademik personel açısından hem akademik hem de kişisel gelişime katkı sağladığı ifade edildi.


17 Aralık 2025

Erişilebilirlik

Az Gören
Disleksi
DEHB
Epilepsi
Renk Körlüğü
Katarakt
Yaşlı Dostu
Motor Bozukluk

Dil Seçenekleri

Türkçe
English
العربية
Русский
Deutsch
Français
Español
Português

Renk Körlüğü Filtreleri

Kırmızı-Yeşil
Yeşil-Kırmızı
Mavi-Sarı
Yüksek Kontrast

Arka Plan ve Kontrast

Koyu Mod
Mavi Işık
Gri Tonlama
Resim Gizle

Yazı ve Metin

Küçült (-)
Normal (A)
Büyüt (+)
Disleksi Font
Metin Boşluğu
Satır Aralığı
Sola Yasla

Okuma Araçları

Sesli Oku (Tıkla)
Okuma Şeridi
Başlık Vurgusu
Büyük İmleç