Akademide Dostane Buluşma: Üniversiteler Arasında Vizyon ve Fikir Paylaşımı

KTÜ Biyoloji Bölümü – Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi' nden DoÇ. Dr. Ardahan ESKİ ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden Doç. Dr. Zeynep BAYRAMOĞLU ve üniversitemizin değerli öğretim üyeleri kurumlar arası bağları güçlendirmek ve olası akademik iş birliklerini değerlendirmek amacıyla düzenlenen çalışma yemeğinde bir araya geldi. Samimi bir atmosferde geçen organizasyonda, üç üniversitenin ortak yürütebileceği projeler ve vizyon hedefleri ele alındı.
Yemekte; ortak Ar-Ge faaliyetleri, öğrenci ve akademisyenlerin karşılıklı bilgi paylaşımı ile gelecekte hayata geçirilebilecek bilimsel etkinlikler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
KTÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman BELDÜZ ve KTÜ Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sabriye ÇANAKÇI ise samimi ortam için teşekkür ederek, "Üniversitelerimizin güçlü yönlerini bir araya getirerek hem bölgemize hem de bilim dünyasına katkı sağlayacak ortak adımlar atmayı hedefliyoruz," ifadelerini kullandı.
Öne Çıkan Fikir Başlıkları
Ortak Proje Alanları: Araştırma ve geliştirme süreçlerinde disiplinlerarası iş birliği imkânları.
Akademik Bilgi Paylaşımı: Kurumların sahip olduğu laboratuvar, altyapı ve deneyimlerin ortak kullanımı.
Sosyal ve Kültürel Etkinlikler: Öğrencileri ve akademisyenleri bir araya getirecek ortak organizasyon fikirleri.
Dostane bir havada gerçekleşen çalışma yemeği, temennilerin paylaşılması ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
21 Ağustos 2026